hero kuva

Järvenpääläinen fysioterapeuttinen fysiikkavalmentaja

Laadukasta fysioterapiaa ja valmennuspalveluja Järvenpäässä

Kuka

Viivi Kettukangas Immonen

Olen Viivi, intohimoinen ja aktiivinen uuden sekä jännittävän kokija Järvenpäästä. Pidän kaikenlaisesta liikunnasta, luonnossa seikkailusta ja ystävien sekä läheisten kanssa hauskanpidosta. Uusista liikuntalajeista innostuminen on vähän liiankin tehokasta, mutta tällä hetkellä liikun juosten, pyöräillen, uiden ja salilla hikoillen. Unohtamatta kehonhuoltoa, joka kuuluu vahvuuksiini fysioterapeuttisena valmentajana. Olen pienen Viola tytön äiti, vaimo ja perheeseemme kuuluu myös erittäin menevä staffikoira Käpy. Meidän arjesta ei actionia puutu ja tälläkin hetkellä kaiken muun lisäksi on rakennusprojekti meneillään.

Ammatillisesti pyrin jatkuvasti kehittämään itseäni, kouluttautumaan ja tarttumaan uusiin haasteisiin. Mitä enemmän opin, sitä enemmän ymmärrän että en vielä osaa. Kaikessa tekemisessä pitää muistaa huumori ja hauskanpito!

Laiva on turvassa satamassa, mutta se ei ole syy miksi se rakennettiin
full width image
Taustaa

Matkani fysioterapeuttiseksi fysiikkavalmentajaksi

Matkani kohti tätä hetkeä fysioterapeuttisena valmentajana tai fysioterapeuttina. Olen aina ajatellut, että ammattinimikkeellä tai koulutustaustalla on paljon merkitystä osaamisen kanssa, mutta vain tiettyyn pisteeseen. Paljon tärkeämpää on taito soveltaa oppimaansa tilanteisiin sopivaksi. Varsinkin terveys- ja liikunta-alalla, ihmisten kanssa työskennellessä emme voi toimia pelkästään tiettyjen, annettujen ohjeiden mukaan, koska ihminen on yksilö. Mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimi toiselle lainkaan. Toisaalta samaan lopputulokseen voidaan päästä monia eri reittejä. Siksi tällä alalla ei ole täysin oikeaa tai väärää tapaa toimia.

Kerron kuitenkin hieman koulutustaustastani ja työkokemuksesta, koska se selittää paljon tapaani toimia fysioterapeuttina tai valmentajana. Ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen tiesin haluavani fysioterapeutiksi. Selvempää ammattia ei voisi olla, sillä ylä-asteikäisestä saakka kärsin itse erilaisista tuki- ja liikuntaelin vaivoista, joista haastavimmat, lonkkavaivat, lopulta ajoivat minut lopettamaan minulle rakkaan lajin, jalkapallon. Tiesin, että “isona” haluan auttaa nuoria ja liikkuvia ihmisiä heidän vaivojen kanssa. Tärkeimpänä ajatuksena, että he saisivat harrastaa juuri sitä lajia tai liikuntamuotoa, mitä haluavat, ilman kipuja!

Valmistuin urheiluhierojaksi 2009 kesällä. Fysioterapiassa hieronta ja muu manuaalinen käsittely on mukana, mutta siihen kuuluu paljon muutakin.

Vuonna 2014 valmistuin fysioterapeutiksi Lahden ammattikorkeakoulusta. Suoritimme osan opinnoista yritysmuotoisesti osuuskunnan avulla. Yrittäjähenkisenä se sopi minulle loistavasti, pääsimme itse käytännössä tekemään fysioterapeutin töitä ja näin kerrytimme osaamista. Käytännön työn oppii tekemällä käytännön työtä.

Tällä hetkellä teen fysioterapiaa ja fysiikkavalmennusta.

Tällä hetkellä toimin SCVantaan edustusjoukkueiden fysioterapeuttina ja fysiikkavalmentajana. Päävalmentaja Kiia Kuuselan kanssa kehitämme jatkuvasti voimistelutreeniä terveellisempään ja tehokkaampaan suuntaan. Olemme yhdessä kouluttaneet valmentajia ja haastaneet "aina on tehty näin" ajatusmallia mm. liikkuvuusharjoittelun ja lasten voimaharjoittelun parissa.

Olen työskennellyt fysioterapeuttina Anne Purasen FysioPro -yrityksessä valmistumisestani lähtien. Annen kanssa olemme tehneet paljon yhteisiä projekteja vuosien varrella. Yksi minun urani suurimmista opeista onkin Annen kanssa kehittämäni kolme liikunta- ja terveysalan konseptia. Suurin ja tunnetuin näistä on FasciaMethod -kehonhuoltokonsepti, jota Anne edelleen kehittää menestyksekkäästi. Muut konseptit ovat ProMethod -yksilön testaus ja PowerMethod -voimaharjoittelu konseptit. Äidiksi tulon jälkeen halusin kuitenkin hieman rajoittaa työn määrää ja jättäydyin pois konseptien kehitys- ja koulutustyöstä. Jatkan kuitenkin edelleen konseptien käyttöä ja ohjaamista työssäni. Onhan ne ihan parhaat! ;)

On sanomattakin selvää, että satojen suomalaisten kouluttaminen viiden vuoden ajan ja kolmen hyvinvointikonseptin kehittäminen on kehittänyt minua ammatillisesti kaikista eniten matkallani tähän pisteeseen. Käyn kuitenkin jatkuvasti uusia koulutuksia alaltamme, keskustelen kollegoiden kanssa, kehitän ja pyrin oppimaan jatkuvasti. Liikunta- ja terveysalalla ei voi koskaan olla täysin valmis. Mitä enemmän oppii, sitä enemmän ymmärtää ettei vielä osaa riittävästi.

Vuosien varrella olen saanut olla mukana ja olen edelleen monen suomalaisen urheilijan tai urheilijan elämää viettävän valmennuksessa. Minulla on kunnia valmentaa mm. Antti Tuiskua. Valmennuksen ja fysioterapian lisäksi olen tehnyt muitakin projekteja alan ammattilaisena. Olemme tehneet yhdessä kolleegani Annen ja Raakel Lignellin kanssa silloiselle MTV3:lle 10 jaksoisen hyvinvointisarjan. Lisäksi olen ollut mukana muutamassa kirjassa (Antti Tuiskun - Menesty, Raakel Lignell - Raxun mukana, Jarmo Pakkala - 300 lihaskuntoliikettä) ja kirjoittanut kolleegani Anne Purasen kanssa kirjan FasciaMethod - terve ja kiinteä keho.

Tällä hetkellä keskityn fysioterapiaan, valmennuksiin sekä yksilöille että joukkueille ja ohjaan ryhmäliikuntaa. Ajattelen, että nyt on sopiva hetki taas käydä uusia koulutuksia, kehittää itseään ja keskittyä auttamaan muita <3 

Riskinotto ja oman sisimmän kuuntelu auttaa sinua matkalla kohti oman elämän menestystä