full width image

Fysioterapeuttinen valmennus yksilölle!

Syksyllä 2023 vapautuu kolme paikkaa valmennukseen.

"Yksilöllisyys. Se, että olet ammattitaitoinen ja osaat puuttua valmennettavan kireyksiin ja heikkoihin kohtiin jotta niitä saadaan paremmaksi. Tsemppaan todella ihanasti ja olet aidosti kiinnostunut mitä valmennettavalle kuuluu. Muutat lennosta suunnitelmia jos tulee jotain loukkaantumisia tms. Se on myös todella hyvää että sulle saa laittaa mihin aikaan vain viestiä, koska jos olisi tietty ajankohta vain milloin saisi laittaa niin jäisi itseltä laittamatta. Autat kaikessa missä pystyt ja annat hyviä vinkkejä."

- Yksilövalmennuksen asiakas

Valmennuksesta saat rutiineja harjoitteluun, treeniohjelman, joka tulee tehtyä, myös ne hieman epämukavatkin harjoitukset ;) Olen tukenasi viikoittain ja yhteydenpito on sallittua koska vain apua tarvitset! Ohjelma laaditaan juuri sinun elämään ja aikatauluun. Treenaaminen on valmennuksen avulla monipuolista ja kaikki osa-alueet huomioidaan.

Valmentajanasi olen ammattitaitoinen, perusteellinen ja osaan huomioida sinun kehosi mahdolliset vaivat ja haasteet. Valmennus sopii myös, jos haluat fysiikkavalmennusta lajiharjoittelun ohelle tai vaikka valmistautua johonkin tapahtumaan tai kisaan (esim. puolimaraton).

Valmennus on suunnattu kenelle tahansa kuntoliikkujasta kilpakuntoilijaan. Ei tarvitse olla mitään selkeää tavoitetta liikunnan suhteen.Lue lisää tältä sivulta alempaa.

Yksilövalmennus

Nyt ei mietitä vaan ryhdytään yhdessä hommiin!

Valmennus sisältää

- alkutapaamisen ja kartoituksen/missä mennään (videopuhelu tai livetapaaminen) joka 3 kuukauden alussa

- harjoitusohjelman, joka luodaan sinun elämään sopivaksi ja sinun tavoitteiden mukaan (vaihdellaan muun elämän mukaan, mutta enintään 6 vko välein)

- säännöllinen ja tarvittava yhteydenpito viestein/puhelulla

- halutessaan sykemittarin seuranta ja palautteen anto säännöllisesti

- loppuun yhteenveto ja jatkoehdotus

Tämän valmennuksen avulla pääset kokemaan yksilöllistä, laadukasta ja ammattitaitoista ohjausta sekä tukea tavoitteidesi saavuttamisessa.

Edistät suorituskykyäsi ja saavutat liikunnallisia tavoitteita

Saat liikunnasta pysyvämmän osan elämää, ilman suuria ponnisteluja

Saat työkaluja ja pääset eroon kivuista ja vaivoista (mm. selkäkipu, polvikipu, niska-hartia jumit, virtsankarkailu)

Saat myös apua painonhallintaan

Fysioterapeuttinen valmentaminen ja ihmisen huomiointi kokonaisuutena!

kortin kuvitus kuva

Yksilövalmennus 3 kk

Kolmen kuukauden yksilöllinen valmennus, josta saat monipuolisen treeniohjelman omien tavoitteiden saavuttamiseen hyvinvoinnin ja liikunnan suhteen.

kortin kuvitus kuva

Yksilövalmennus 6kk

Yksilöllistä valmennusta koko keho, mieli ja muu arki huomioiden. Ammattitaitoisella valmennuksella saavutat tavoitteesi ja samalla edistät hyvinvointia!

Kuuden kuukauden valmennusjakso, jonka aikana saat vähintään neljä erilaista harjoitusohjelmaa eri fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen.

kortin kuvitus kuva

Yksilövalmennus 9kk

Yksilöllistä valmennusta koko keho, mieli ja muu arki huomioiden. Ammattitaitoisella valmennuksella saavutat tavoitteesi ja samalla edistät hyvinvointia!

Yhdeksän kuukauden valmennusjakson aikana edistetään suorituskykyäsi, ehditään poistaa kipuja ja vaivoja, luodaan toimivia malleja SINUN arkeen ja elämään sopiviksi. Saat vähintään kuusi erilaista harjoitusohjelmaa eri fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen.

full width image

Fysioterapeuttinen fysiikkavalmennus

Fysioterapeuttinen fysiikkavalmennus sai alkunsa, kun huomasin hakeutuvani yhä useamman asiakkaan kanssa kuntosalille ja sieltä ohjaavani heitä milloin kehonhuoltoon ja milloin lenkille tai voimaharjoittelun pariin. Tavoitteena saada asiakas itse kuntouttamaan itseään ja näin pysyvämpiä tuloksia. Usein on käynyt myös niinkin onnellisesti, että siitä on löytynyt liikunnan ilo ja kipinä ;)

Oikeastaan "valmentamiseni" on oikeasti myös fysioterapiaa. Yhä edelleen tänä päivänä fysioterapia mielletään hieronnaksi tai vähintään kuminauhan vemputtamiseksi ja pienten liikkeiden hinkuttamiseksi. Siksi ryhdyin tekemään tätä työtä myös hieman erilaisella nimikkeellä ja kutsumaan sitä valmentamiseksi.

Missään tuki- ja liikuntaelinvaivassa, pelkkä lepo ei ole hoitona vaivan paranemiseen. Aina voi tehdä jotain, vaikka käsi olisi paketissa tai selkä kipeä. Aktiivisuus nopeuttaa myös kuntoutumista ja kuntoutuminen on parasta aikaa keskittyä omiin heikkouksiin tai rakentaa pohja (liikkuvuus ja hallinta) kuntoon.

Fysiikkavalmennus tarkoittaa, minun työssäni ja minun mielestäni, fyysisten ominaisuuksien kehittämistä omia tavoitteita tukevalla tavalla, terveys, muu elämä ja hyvinvointi huomioiden. Minun tehtävänä fysioterapeuttisena fysiikkavalmentajana on siis kuntouttaa, löytää tavat treenata vaivasta huolimatta, kehittää fyysisiä ominaisuuksia (vaivoista/haasteista huolimatta) ja mahdollistaa terveiden (harjoitus)päivien määrää.

Valmennettavani on hyvin erilaisilla taustoilla ja tavoitteilla, mutta kaikilla on liikunnasta ja harjoittelusta kokemusta. Valmennan ja olen valmentanut mm. oman elämän supersankareita erilaisin tavottein mm. "jaksan juosta 10 km putkeen" tai "haluan olla elämäni kunnossa kahden lapsen synnytysten jälkeen", SM-tason joukkuevoimistelijoita, Antti Tuiskua ja muita yksilöurheilijoita.

Olet sitten tähtäämässä johonkin liikunnalliseen suoritukseen (esim. puolimaratonin juoksu) tai aloittamassa liikuntaharrastusta, voit rohkeasti kysyä minulta valmennusta.

Ota aikaa ja panosta omaan hyvinvointiin, niin jaksat olla paljon enemmän myös muille <3

Paras hetki aloittaa oman kehon huolenpito on NYT!full width image

Valmennuksista

Yksilön fysiikkavalmennus

Yksilön ja miksei porukankin fysiikkavalmennukseen kuuluu AINA alkuun kehon kartoitus, jossa selvitetään, mitä alueita tulisi vahvistaa ja missä tarvitaan lisää liikkuvuutta. Samalla saadaan kokonaisvaltainen kuvan asiakkaan tuki- ja liikuntaelimistön kunnosta, kehon tuntemuksesta ja hallinnasta. Kartoituksia tehdään matkan varrella tavoitteista riippuen tietyin väliajoin, esimerkiksi puolen vuoden välein. Näin näemme molemmat kehityksen ja pystymme muuttamaan harjoituksia niin, että vältytään turhilta vammoilta/loukkaantumisilta. Ja mikä parasta, näin kehitämme fyysisiä ominaisuuksia parhaiten!
Yksilön valmennuksessa ennen kartoitusta kuitenkin määrittelemme yhdessä tavoitteet, aikataulua ja harjoitusmääriä. Alkukeskustelun ja kartoituksen jälkeen suunnittelen harjoitusohjelman, tarkemmin usein 4-8 viikoksi kerralla. Pidemmän aikavälin suunnitelma tehdään suurpiirteisemmin, mitä ominaisuuksia painotetaan milloinkin.

Esimerkiksi, jos tavoitteena on juosta puolimaraton läpi 9 kk päästä, jaan harjoitusohjelman 2-3 kk jaksoihin ja jokaisessa jaksossa on oma pääpainotusalue. Tällöin harjoittelu on progressiivista ja kehitystä tapahtuu, treenimäärät ei nouse yhtäkkiä liikaa ja myös keho saa vaihtelevaa ärsykettä.

Valmentajana pidän erityisen tärkeänä kommunikointia ja muun elämän huomiointia treeniohjelman suorittamiseen. Jos väsyttää/on kiire tai sairastelua, suunnitelmaa muutetaan herkästi!

Yksilövalmennuksessa on mahdollista keskittyä vain jonkun tietyn ominaisuuden kehittämiseen kerralla. Esimerkiksi lajiharjoittelun tueksi, voiman ja liikkuvuuden kehittäminen. Tai voin tehdä kokonaisvaltaisen, kaikkia osa-alueita huomioivan ohjelman.

Tärkeintä harjoittelussa on, tavoitteista riippumatta, treenien mielekkyys ja luotto ohjelmaan!

Tähän pyrimme aina yhdessä ja muutamme suunnitelmia tai sisältöjä tarpeen mukaan.


Ryhmän/joukkueen fysiikkavalmennus

Joukkueen tai ryhmän fysiikkavalmennus etenee saman kaavan mukaan kuin yksilönkin, mutta ryhmässä asetetaan tai selvitetään lisäksi yhteiset tavoitteet ja suunnitellaan yhteinen ohjelma. Ryhmän tai joukkueen fysiikkavalmennuksen lähtökohtana on AINA yksilöllisyys ja yksilön haasteiden kehittäminen!

Jokaiselle ryhmän/joukkueen jäsenelle tehdään kartoitus, jonka perusteella voidaan tehdä joko muutaman liikkeen tai pidempi yksilöllinen ohjelma. Usein eri lajien joukkueissa esiintyy urheilijoilla/harrastajilla samankaltaisia haasteita, jolloin harjoitteet voi yhdistää suoraan lajiharjoittelun pariin esimerkiksi alkulämmittelyyn.

Etenkin, jos kyseessä on jokin tietty laji, fysiikkavalmennuksen tulisi tukea lajia, eikä toimia omana harjoituksenaan. Tämän vuoksi teen ja haluan aina toimia tiiviissä yhteistyössä valmentajan kanssa.

Lajiharjoittelun tukena fysiikkavalmennus on erityisen tärkeä ja hyvä lisä lajitreenien ohella. Tämä ei tarkoita, että pitäisi tähdätä huipulle tai olla jo siellä, vaan fysiikkavalmennus sopii kaikentasoisille ja ikäisille harrastajille tai kilpailijoille.

Fysiikkaharjoittelun tärkein tavoite on aina ennaltaehkäistä vammoja JA kehittää fyysisiä- sekä lajiominaisuuksia.